Samarbejde med folkeskoler

Herlev Gymnasium & HF tilbyder forskellige former for samarbejde med folkeskolens √¶ldste klasser. Vi har i en √•rr√¶kke samarbejdet med flere folkeskoler for at bygge bro mellem folkeskole og gymnasium. Vi har gode erfaringer med talentpleje i engelsk og matematik, hvor de dygtigste elever i folkeskolen tilbydes en faglig udfordring p√• gymnasiet. Som folkeskolel√¶rer har man ogs√• mulighed for at benytte gymnasiets lokaler og udstyr til fors√łg i de naturvidenskabelige fag.

Talentpleje i matematik
Herlev Gymnasium og hf har i en √•rr√¶kke samarbejdet med Herlev Kommunes folkeskoler om talentpleje i matematik. Elever i 9. klasse, som har lyst til faglige udfordringer i matematik, tilbydes et talentplejeforl√łb p√• gymnasiet. Forl√łbets indhold planl√¶gges i samarbejde mellem en udskolings- og en gymnasiel√¶rer og foreg√•r i efter√•ret.

Bes√łg af en matematikkollega
I forbindelse med talentpleje i matematik har vi rigtig gode erfaringer med samarbejde på tværs af folkeskole og gymnasium. Lærerne har gensidigt overværet hinandens undervisning. Som udskolingslærer opnår man indsigt i elevernes matematikundervisning på gymnasiet. Dette betyder, at man som matematiklærer i udskolingen bedre kan give en kvalificeret undervisning og rådgivning af de elever, som skal fortsætte på gymnasiet. Som gymnasielærer opnår man indsigt i elevernes matematikundervisning i folkeskolen, og dermed kan man bedre tage udgangspunkt i elevernes forudsætninger.

Vil du gerne have bes√łg af en matematikl√¶rer fra gymnasiet?
Hvis du er matematikl√¶rer i udskolingen og gerne vil have bes√łg af en kollega fra gymnasiet eller bes√łge matematikundervisningen p√• gymnasiet i 1.g, er du velkommen til at kontakte p√¶dagogisk leder Annette Ottendal p√• ao@herlev-gym.dk.

Send de relevante oplysninger (navn, mailadresse, skole og klasse/niveau), og du sættes i kontakt med en af gymnasiets matematiklærere.

Lån af udstyr til de naturvidenskabelige fag
Herlev Gymnasium og hf vil gerne stille skolens udstyr til de naturvidenskabelige fag til rådighed for folkeskolelærere i udskolingen. Hvis du er lærer i et naturvidenskabeligt fag i folkeskolen, har du mulighed for at tage din klasse over på gymnasiet for at bruge skolens lokaler og udstyr.
Aftal med gymnasiets l√¶rere, hvilket fors√łg din klasse skal lave, s√• stiller vi udstyret parat.
Hvis du er interesseret i bes√łg af en kollega fra gymnasiet eller bes√łge undervisningen p√• gymnasiet, er du ligeledes velkommen til at sende en mail.
Dorthe Petersen Agerqvist (fysik og matematik) da@herlev-gym.dk.
Marianne Jakobsen (kemi og matematik) maj@herlev-gym.dk.
‚ÄÉ
Talentpleje i engelsk
Herlev Gymnasium og hf har i flere √•r samarbejdet med Herlev Kommunes folkeskoler om talentpleje i engelsk. Elever i 8. klasse, som har lyst til faglige udfordringer i engelsk, tilbydes et talentplejeforl√łb p√• gymnasiet. Forl√łbets indhold planl√¶gges i samarbejde mellem en udskolings- og en gymnasiel√¶rer og foreg√•r i for√•ret.

Bes√łg af en engelskkollega
I forbindelse med talentpleje i engelsk har vi rigtig gode erfaringer med samarbejde på tværs af folkeskole og gymnasium. Lærerne har gensidigt overværet hinandens undervisning. Som udskolingslærer opnår man indsigt i elevernes engelskundervisning på gymnasiet. Dette betyder, at man som engelsklærer i udskolingen bedre kan give en kvalificeret undervisning og rådgivning af de elever, som skal fortsætte på gymnasiet. Som gymnasielærer opnår man indsigt i elevernes engelskundervisning i folkeskolen, og dermed kan man bedre tage udgangspunkt i elevernes forudsætninger.

Vil du gerne have bes√łg af en engelskl√¶rer fra gymnasiet?
Hvis du er engelskl√¶rer i udskolingen og gerne vil have bes√łg af en kollega fra gymnasiet eller bes√łge engelskundervisningen p√• gymnasiet i 1.g, er du velkommen til at kontakte p√¶dagogisk leder Annette Ottendal p√• ao@herlev-gym.dk.

Send de relevante oplysninger (navn, mailadresse, skole og klasse/niveau), og du sættes i kontakt med en af gymnasiets engelsklærere.