Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Krop og psyke

Idræt B og Psykologi C

Krop og psyke er for dig, som er interesseret i idræt. Du har lyst til at vide mere om, hvordan både din fysiske form og psykiske tilstand påvirker din sundhed.

I denne fagpakke får du indsigt i fysiologiske og psykologiske forklaringer på sportspræstationer. Du opnår en øget kropsbevidsthed gennem en teoretisk og praktisk tilgang til krop og sundhed. Ved at arbejde med psykologiske problemstillinger lærer du at analysere og reflektere over hvilke faktorer, der påvirker vores motivation og læring.

I idræt arbejder vi med at optimere idrætslige kompetencer og få en teoretisk forståelse for, hvordan kroppen fungerer og præsterer under aktivitet. I psykologi arbejder vi med socialpsykologi, udviklingspsykologi samt personlighedsdannelse og identitet. Vi fordyber os i fagenes samspil gennem emner som f.eks. ”Motivation og præstation”, ”Idrætspsykologi” samt ”Fysisk og mental sundhed”.

Eksempler på særlige aktiviteter på denne fagpakke

  • Besøg på Københavns Professionshøjskole (KP) og deres fysioterapeut- og ergoterapeut-uddannelse.
  • Kontakt til og samarbejde med lokale idrætsklubber med mulighed for at trække på deres faciliteter og ekspertise.
  • Foredrag om f.eks. kostvaner.
  • Individuelle muligheder for særpraktikforløb hos Politiet.

Vi er med i eliteidrætsgymnasier.dk, fordi vi har stærke tilbud til eliteidrætselever og Team Danmark-elever. Denne fagpakke kræver, at du vælger Idræt C som valgfag på første semester.

Fagpakken Krop og psyke giver gode muligheder for videre uddannelse til f.eks. idrætslærer, pædagog, ergoterapeut og socialrådgiver samt inden for både politiet og forsvaret.

Er du Team Danmark-elev, så vil forløbet se sådan her ud:

Se, hvilke uddannelser denne fagpakke giver adgang til
Idræt B og Psykologi C.