Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

IT og multimedier

Mediefag B og Informatik C

IT og multimedier er for dig, der er interesseret i digitale medier og deres rolle i samfundet.

I denne fagpakke får du indblik i mødet mellem mennesker og digitale medier – både som bruger, afsender og programmør af digitale platforme. Du lærer at lave film, programmere samt designe din egen hjemmeside. Du opnår kompetencer, der er væsentlige for at forstå fremtidens digitale virkelighed.

Informatik og mediefag er begge praktiske, innovative og kreative fag, og vi veksler derfor mellem klasseundervisning og projektarbejde i grupper. I mediefag arbejder vi blandt andet med dramaturgiske modeller, fortælleforhold og filmgenrer. Vi lærer at bruge optage- og redigeringsudstyr og at lave medieproduktion sammen med andre, herunder at udarbejde synopsis, manuskript og storyboard. I informatik kommer du til at designe filtre til brug på billeder og video, lave computerspil og databaser, der f.eks. kan holde styr på anmeldelser af film.

Eksempler på særlige aktiviteter på denne fagpakke

  • Kontakter til biografer og produktionsselskaber i København.
  • Besøg på DR eller TV 2.
  • Besøg på IT-universitet på Amager.
  • Besøg hos danske apps- eller spiludviklere.

Denne fagpakke kræver, at du vælger mediefag C som valgfag på første semester.
Fagpakken IT og multimedier giver dig gode muligheder for uddannelser inden for mediebranchen, som f.eks. webdesigner, datamatiker, programmør, klipper, producer eller IT-teknologi.

Se, hvilke uddannelser denne fagpakke giver adgang til
Mediefag B og Informatik C.