Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Kultur og samfund

Samfundsfag B og Religion B

Kultur og samfund er for dig, som er interesseret i samspillet mellem religion, kultur og samfund. Du har lyst til at vide mere om, hvordan religion har betydning for mennesket i et moderne samfund.

I fagpakken Kultur og samfund styrker du din forståelse af samfundets strukturer, og hvordan de præger det enkelte individ. Du får viden om forskellige trossamfund og indsigt i, hvordan religion former menneskers selvforståelse og deres måde at være i samfundet på. Du bliver derfor klogere på de religiøse spørgsmål, som fylder i samfundsdebatten.

Vi kommer i samfundsfag til at arbejde med sociologi, politik og økonomi på nationalt og internationalt plan. I religion møder vi forskellige trossamfund både fra deres eget perspektiv og andres. Vi fordyber os i tværfaglige forløb om emner som f.eks. ”Minoritet og majoritet i Danmark”, ”Nyreligiøsitet i det senmoderne samfund”, ”Religionsdebatter i folkeskolen” samt ”Fundamentalisme og radikalisering”.

Eksempler på særlige aktiviteter på denne fagpakke

  • Besøg på Københavns Professionshøjskole (KP) og deres lærer- og pædagoguddannelse.
  • Besøg hos forskellige trossamfund og andre steder, hvor der foregår religiøse handlinger.
  • Samfundsfaglige og religionsfaglige feltundersøgelser f.eks. i Folketinget, på Christiania og på Krop-sind-ånd messen.

Kultur og samfund åbner for uddannelser som f.eks. multimediedesigner, lærer, pædagog og socialrådgiver.

Se, hvilke uddannelser denne fagpakke giver adgang til
Samfundsfag B og Religion B.