Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Samfund og individ

Samfundsfag B og Psykologi C

Samfund og individ er for dig, der har interesse for samspillet mellem mennesker og samfund. Du har lyst til at vide mere om, hvad der gør os til det menneske, vi er.

I fagpakken Samfund og individ styrker du din forståelse for de muligheder og de udfordringer, børn, unge og voksne står over for i vores nuværende samfund. Du får indsigt i, hvordan samfundets strukturer har indflydelse på menneskets udvikling og identitet, og du lærer om, hvordan individer påvirker samfundets normer og forhold.

I samfundsfag arbejder vi med sociologi, politik og økonomi på nationalt og internationalt plan. I psykologi møder vi forskellige psykologiske perspektiver på, hvorfor vi handler, som vi gør, og hvad der har indflydelse på, hvem vi er. Vi engagerer os i tværfaglige forløb om emner som f.eks. ”Ensomhed og unge”, ”radikalisering og onde handlinger” samt ”køn og identitet”.

Eksempler på særlige aktiviteter på denne fagpakke

  • Besøg på Københavns Professionshøjskole (KP) og deres lærer- og pædagoguddannelse.
  • Ekskursioner til f.eks. Folketinget, Christiania, Politimuseet, Retten.
  • Egne samfundsrelaterede undersøgelser både på og uden for skolen.

Samfund og individ åbner for mange forskellige professionsuddannelser. Du kan f.eks. læse til lærer, pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver.

Se, hvilke uddannelser denne fagpakke giver adgang til
Samfundsfag B og Psykologi C.