Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Sundhed og bevægelse

Idræt B og Biologi B

Sundhed og bevægelse er for dig, der er interesseret i idræt, hvordan kroppen fungerer, og hvordan du kan optimere dine idrætspræstationer.

I denne fagpakke får du indsigt i naturvidenskabelige forklaringer på sportspræstationer og arbejder med idrætsfysiologiske undersøgelser. Du opnår en øget kropsbevidsthed gennem en teoretisk og praktisk tilgang til sundhed og bevægelse.

I biologi arbejder vi med genetik, bioteknologi, økologi samt kost og sundhed. I idræt får vi erfaring med, hvordan idrætslige kompetencer optimeres, og vi opnår en teoretisk forståelse for, hvordan kroppen fungerer og præsterer under aktivitet. Samarbejdet mellem fagene giver dig en dybere indsigt i anatomi og fysiologi, som overføres til den praktiske del af idræt.

Eksempler på særlige aktiviteter på denne fagpakke

  • Besøg på Københavns Professionshøjskole (KP) og deres fysioterapeut- og ergoterapeut-uddannelse.
  • Kontakt til og samarbejde med lokale idrætsklubber.
  • Foredrag om f.eks. kostvaner.
  • Individuelle muligheder for særpraktikforløb hos Politiet.

Vi er med i eliteidrætsgymnasier.dk, fordi vi har stærke tilbud til eliteidrætselever og Team Danmark-elever. Vær opmærksom på, at denne fagpakke kræver, at du vælger Idræt C som valgfag på første semester.

Vælger du fagpakken Sundhed og bevægelse, vil det være oplagt efterfølgende at tage en uddannelse inden for sundhedsområdet til f.eks. fysioterapeut, ergoterapeut eller sygeplejerske. Denne fagpakke giver også adgang til folkeskolelæreruddannelsen med fagligt speciale i idræt og naturvidenskab.

Er du Team Danmark-elev, så vil forløbet se sådan her ud:

Se, hvilke uddannelser denne fagpakke giver adgang til
Idræt B og Biologi B.