Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Velkommen på Herlev Gymnasium & HF

Overvejer du at blive en del af fællesskabet på Herlev Gymnasium & HF, så læs med her, hvor du finder information om, hvordan din første tid på skolen vil forløbe.

Vi ved, at det kan være udfordrende at begynde på en ungdomsuddannelse. Ikke blot fagligt, men også socialt. På Herlev Gymnasium & HF har vi mange initiativer, som er med til at sikre, at du får den bedst mulige start på gymnasielivet.

Vil du opleve, hvad det vil sige at være elev på Herlev Gymnasium & HF, så kan du længere nede på siden booke en tid til at være elev for en dag.

De første skoledage

I løbet af dine første skoledage vil du møde din klasse, dine lærere og også ældre elever, som vil introducere dig til livet på skolen. Der vil være fokus på at lære hinanden at kende i klassen gennem forskellige sociale aktiviteter. Du vil også blive introduceret til hverdagen på skolen, og hvad det vil sige at være gymnasieelev. Det er vigtigt for os, at du hurtigt føler dig tryg og bliver en del af vores fællesskab.

Nærhedsgrupper

Hos os er fællesskab og nærhed en vigtig del af hverdagen. Derfor får du udover din klasse en nærhedsgruppe, der består af ca. otte klassekammerater, to lærere og to ældre elever. Nærhedsgruppen fungerer som en mindre base i det store fællesskab og danner ramme for hyggelige aktiviteter og spændende arrangementer.

Fællesskab på tværs af årgange

På Herlev Gymnasium & HF vil du opleve et imødekommende og trygt fællesskab på tværs af årgange. Vi tager ansvar for hinanden og vægter den gode stemning og trivsel højt. Du vil derfor også hurtigt lære ældre elever at kende. De vil tage godt imod dig og hjælpe dig til rette på skolen.

Introtiden

Som ny elev vil du i løbet af de første måneder få mulighed for at engagere dig i aktiviteter på gymnasiet. Du møder andre elever på din årgang til fællesarrangementer. Du bliver præsenteret for skolens spændende udvalg, som giver dig medindflydelse på din hverdag. Herudover inviteres du til caféer, fester og events. Læs mere herom under Livet på skolen.

Optagelse

Har du besluttet dig for at ville være en del af fællesskabet på Herlev Gymnasium & HF, så glæder vi os til at tage imod dig efter sommerferien.

Du søger optag på optagelse.dk. Der er åbent for ansøgninger i perioden 15. februar til 13. marts 2023. For at sikre dig en plads hos os, anbefaler vi, at du skriver os på som 1. eller 2. prioritet.

Ny elev på Herlev Gymnasium & HF

Hvis du og dine forældre skulle ønske en samtale med en fra gymnasiets ledelse vedrørende din start på skolen, kan du herunder booke en tid. Samtalen vil have en varighed af cirka 20 minutter.

Vi glæder os til at møde dig