Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Velkommen på Herlev Gymnasium & HF

Vil du være en del af fællesskabet på Herlev Gymnasium & HF, så læs med længere nede på siden her, hvor du finder information om, hvordan din første tid på skolen vil forløbe.

Bliv elev for en dag

Er du elev i 9. eller 10. klasse, har du mulighed for at opleve en skoledag hos os.

Du vil blive modtaget af en skolens elever, som du skal følge på din besøgsdag. Du oplever undervisning i to fag og inddrages i undervisningen så godt, som det er muligt.

Du kan komme på besøg disse dage:

Tirsdag d. 23. januar – Lukket for tilmelding

Onsdag d. 24. januar – Lukket for tilmelding

Torsdag d. 25. januar – Lukket for tilmelding

Tirsdag d. 30. januar – Lukket for tilmelding

Onsdag d. 31. januar – Lukket for tilmelding

Torsdag d. 1. februar – Lukket for tilmelding

Tirsdag d. 20. februar – Lukket for tilmelding

Onsdag d. 21. februar – Lukket for tilmelding

Torsdag d. 22. februar – Lukket for tilmelding

Tirsdag d. 27. februar – Lukket for tilmelding

Onsdag d. 28. februar – Lukket for tilmelding

Torsdag d. 29. februar – Lukket for tilmelding

Du tilmelder dig hos skolesekretær Lotte Danielsen på e-mail: ld@herlev-gym.dk

I din mail skal du skrive, om du vil følge en STX- eller HF-elev, dit navn, klasse og hvilken skole, du går på.

Du møder på kontoret kl. 9.45, og dagen slutter kl. 13.25.

Når du begynder på Herlev Gymnasium & HF

Vi ved, at det kan være udfordrende at begynde på en ungdomsuddannelse. Ikke blot fagligt, men også socialt. På Herlev Gymnasium & HF har vi mange initiativer, som er med til at sikre, at du får den bedst mulige start på gymnasielivet.

De første skoledage

I løbet af dine første skoledage vil du møde din klasse, dine lærere og også ældre elever, som vil introducere dig til livet på skolen. Der vil være fokus på at lære hinanden at kende i klassen gennem forskellige sociale aktiviteter. Du vil også blive introduceret til hverdagen på skolen, og hvad det vil sige at være gymnasieelev. Det er vigtigt for os, at du hurtigt føler dig tryg og bliver en del af vores fællesskab.

Nærhedsgrupper

Hos os er fællesskab og nærhed en vigtig del af hverdagen. Derfor får du udover din klasse en nærhedsgruppe, der består af ca. otte klassekammerater, to lærere og to ældre elever. Nærhedsgruppen fungerer som en mindre base i det store fællesskab og danner ramme for hyggelige aktiviteter og spændende arrangementer.

Fællesskab på tværs af årgange

På Herlev Gymnasium & HF vil du opleve et imødekommende og trygt fællesskab på tværs af årgange. Vi tager ansvar for hinanden og vægter den gode stemning og trivsel højt. Du vil derfor også hurtigt lære ældre elever at kende. De vil tage godt imod dig og hjælpe dig til rette på skolen.

Introtiden

Som ny elev vil du i løbet af de første måneder få mulighed for at engagere dig i aktiviteter på gymnasiet. Du møder andre elever på din årgang til fællesarrangementer. Du bliver præsenteret for skolens spændende udvalg, som giver dig medindflydelse på din hverdag. Herudover inviteres du til caféer, fester og events. Læs mere herom under Livet på skolen.

Optagelse

Har du besluttet dig for at ville være en del af fællesskabet på Herlev Gymnasium & HF, så glæder vi os til at tage imod dig efter sommerferien.

Du søger optag på optagelse.dk. Der er åbent for ansøgninger i perioden 15. februar til 13. marts 2023. For at sikre dig en plads hos os, anbefaler vi, at du skriver os på som 1. eller 2. prioritet.

Velkomstpakke

På Herlev Gymnasium & HF har vi en velkomstpakke, som sikrer dig en god skolestart og de bedste forudsætninger for at være elev på HG. Pakken indeholder:

  • Billet til opstartsfest d. 18.08.23
  • Betaling for introtur
  • Årlig fotobog med klassebilleder
  • Fri kopiering og print
  • Office-pakken inkl. opdateringer
  • Lommeregnerprogrammet TI Nspire (for studieretninger, hvor dette anvendes.)
  • Matematisk formelsamling
  • Afbestillingsforsikring ved sygdom ifm. studietur

Pris: 475 kr.

Velkomstpakken købes via betalingssystemet GymElev i løbet af introdagene. Her skal du bruge dit NemID for at logge ind.

Velkomstpakken er obligatorisk.