Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Livet på skolen

Sociale aktiviteter er vigtige for en god gymnasietid. På Herlev Gymnasium & HF bliver du en del af et engageret fællesskab på tværs af klasser og årgange. Nogle aktiviteter er for alle skolens elever, mens andre også giver plads til de små fællesskaber omkring særlige interesser.

Her kan du læse om nogle af de hyggelige fester og caféer, inspirerende udvalg og frivillige faglige initiativer, som vi tilbyder efter skoletid.

Gallafest

I foråret afholder vi årets største fest – gallafesten. Som afgangsklasse kommer du til festen i pyntede biler og vogne, men der er også plads til mere kreative måder at ankomme på. Her får du muligheden for at gå ned af den røde løber i dit flotteste outfit, danse Les Lanciers, spise gallamiddag og derefter feste med alle skolens elever.

Caféer

På HG får du indflydelse på skolens caféer, da klasserne skiftevis står for at arrangere dem. Det vil sige, at du og din klasse i fællesskab bestemmer tema, aktiviteter, playliste og salg af drikkevarer. Temaerne kan f.eks. være afterski, karaokebar eller awardcafé.

Gamle elevers fest

Første fredag i november slår Herlev Gymnasium & HF dørene op for gamle elever. Her har du som tidligere elev mulighed for et glædeligt gensyn med klassekammerater og lærere. Har din klasse jubilæum, kan I låne lokaler på skolen og mødes inden festen. Festen er arrangeret af en forening af gamle elever.

Elevrådet

Vi tror på elevdemokrati. Ønsker du at være med til at præge skolen og få indflydelse på dit eget skoleliv, kan du søge valg til elevrådet. Her får du også kendskab til beslutningsprocesser og udvalgsarbejde. Som elevrådsrepræsentant deltager du i månedlige elevrådsmøder, hvor du samarbejder med elever fra alle klasser. Vi tager til Ungdommens Folkemøde og deltager i kurser om medborgerskab og demokratisk dannelse. På Herlev Gymnasium & HF oplever du, at din stemme bliver hørt.

Festudvalget

Vil du være en del af skolens festligste udvalg og få indflydelse på skolens fester? I festudvalget bliver du en del af en gruppe elever på tværs af klasser og årgange, som sørger for at skabe en god atmosfære, så skolens fester bliver en succes. Du vil opleve at få medindflydelse på valg af temaer, playlisten og oppyntningen. Vi afholder 5 til 6 fester i løbet af året. Enkelte fester afholdes som vennefester, hvor du må invitere en ven med ind i HG-fællesskabet.

Miljøudvalget

Vil du være med til at gøre vores skole endnu mere bæredygtig og grøn? Så har du mulighed for at blive en del af vores miljøudvalg. Her vil du få indgående kendskab til og praktisk erfaring med bæredygtig udvikling og grønne projekter. Vi deltager i workshops og foredrag og er en del af et engageret netværk på tværs af gymnasier, da skolen er en del af klimaalliancen.

CSI

Crime Scene Investigation er en tilbagevendende temadag, hvor vi omdanner skolen til gerningssted, og du og din klasse får til opgave at løse en mordgåde. I fællesskab skal du og dit efterforskningshold indsamle teoretisk og eksperimentel viden inden for hele den naturvidenskabelige fagrække for at opklare forbrydelsen. Samarbejde og logisk sans er i fokus, når morderen skal findes.

Idrætsdag

Traditionen tro afholder vi hvert år en idrætsdag for hele skolen, som giver sved på panden, smil på læben og mindeværdige oplevelser. Her kæmper du sammen med din klasse i utraditionelle discipliner, som både kræver præcision, balance og koordination. Du vil opleve, at dagen bidrager til øget samarbejde og sammenhold i klassen.

2730 løbet

En gang om året afholder vi et motionsløb på Herlev Gymnasium & HF. Her har du mulighed for at slå dine klassekammerater eller lærere i 2730 meters løb rundt i nabolaget. Vinder du, får du dit navn på skolens eftertragtede vandrepokal. Det kan også være, at din klasse vinder bedste udklædning, og at I på den måde gør jer bemærket.

Akademiet for Talentfulde Unge (ATU)

Savner du faglig inspiration og ekstra udfordringer, kan du blive en del af skolens ATU-gruppe. Hvert år får nogle af vores elever mulighed for at blive tilknyttet et to-årigt forløb på Akademiet for Talentfulde Unge. Her tilbydes kurser, workshops, foredrag og oplæg, som danner udgangspunkt for intellektuel sparring, vidensdeling samt faglige og sociale fællesskaber på tværs af gymnasier og særlige interesser.

HG Debate Club

Er du vild med at tale engelsk? Og har du samtidig en debattør gemt i maven? Så bliv en del af skolens Debate Club. Her lærer du at gennemskue argumentationsteknikker og at præsentere dine synspunkter overbevisende, struktureret og velformuleret. Du får indblik i samfundsrelaterede og etiske problemstillinger som f.eks. klimaskat, aktiv dødshjælp og positiv diskrimination. Vi deltager årligt i English Speaking Unions Debating Cup, hvor vi konkurrerer mod andre gymnasier.

Events

I løbet af skoleåret afholder vi løbende sociale events, hvor vi rykker sammen på tværs af årgange og klasser. Her er der plads til at hygge og dele fælles interesser såsom kultfilm, wellness, brætspil, bage- og maddyster! Du kan også selv være med til at planlægge nye events, hvis du har en særlig interesse, du brænder for og gerne vil dele med andre.

LAN-party

Tag din indre gamer og din konsol eller computer med i skole. To gange årligt afholder vi vores populære HG LAN-party. Her er der plads til pizza, lav ping og PS-turneringer. WoW, GTA og SIMS er også nogle af de velkendte gengangere. Har du lyst, er der mulighed for at afprøve både virtual reality og retro gaming fra dine forældres barndom.

Poker-event

Hvad enten du er nybegynder eller en rutineret pokerspiller, så er du velkommen til vores årlige pokerevent. Her introduceres du til spillets regler, og vi lærer om statistikken og strategierne bag spillet. Der er præmier på højkant, og man må gerne medbringe solbriller.

Hvad kan jeg blive?

Du får mulighed for at møde tidligere elever, som fortæller om deres nuværende studie på en videregående uddannelse. Ud over at få inspiration til dine egne fremtidsplaner får du også gode råd med på vejen. Hvordan træffer man sit valg af uddannelse? Hvordan er det at være studerende? Hvad gør man, hvis man skifter uddannelse eller mål undervejs? Hvordan kan tiden på Herlev Gymnasium & HF være med til at ruste dig til fremtiden som studerende?