Herlev Gymnasium & HF

Udvikling i fællesskab

×

02

Elevtilbud

Gymnasielivet er andet og mere end fagenes daglige undervisning i 95-minutters moduler. Nedenfor kan du læse om nogle af de andre ting, du vil støde på i dit gymnasieforløb.  Mange af aktiviteterne bliver med stor succes gentaget år efter år, men vi er også meget åbne for idéer til nye aktiviteter.

Musical
En gang om året bliver der opført en stor musical på Herlev Gymnasium og HF, og vi vil meget gerne have dig med i produktionen. Du kan tage hovedrollen eller en birolle, du kan være med i bandet, stå for kulisser, for lyd og lys osv. Alle er meget velkomne, og ud over at du bliver en del af en stor produktion, så møder du også andre elever fra andre klasser.

Fester
Årets største fest er gallafesten med den traditionelle lanciers efter festmiddagen. Det er den aften, hvor det helt store skrud skal luftes. Men der er også mange andre fester i årets løb: introfesten, idrætsfesten, julefesten m.fl. Festerne, der alle har et tema, arrangeres af skolens festudvalg, hvori der sidder både lærere og elever. Man kan kontakte festudvalget på herlevgymfestudvalg@hotmail.com.

Der er valg til festudvalget i begyndelsen af skoleåret. Det var måske noget for dig?

Fredagscafé
Ca. 8 fredage i løbet af skoleåret afholder aktivitetsudvalget en café efter skoletid. F.eks. er der karaokecafé, spillecafé eller fodboldcafé. Caféernes tema og praktiske gennemførelse klares af et lille udvalg bestående af lærere og elever.

Frivillig idræt
Hver mandag fra 15.30-18 er der frivillig idræt. Kom over i hallen og vær med til at bestemme, hvad den skal bruges til. Der er mulighed for nogle timers idræt hver mandag sammen med gode kammerater og med elever fra andre klasser, som du ikke kender endnu. Desuden stiller vi med hold i de landsdækkende turneringer, hvor vi spiller mod andre gymnasier og HF-kurser.

HG-mesterskaberne i volleyball og i fodbold
Hvert år arrangeres skoleturneringer i udvalgte idrætsgrene, hvor forskellige hold eller klasser har mulighed for at dyste mod hinanden efter skoletid i en turnering planlagt af idrætslærerne.

Studieture
Alle klasser tilbydes at komme på en studietur i 2.g eller 2.HF. Studieturen knytter an til klassens undervisning i flere fag.

Frivilligt arbejde
“Tag en tørn som frivillig ved siden af din uddannelse, og få et diplom, du kan vedlægge dit eksamensbevis.” Sådan lyder det på hjemmesiden www.projektfrivillig.dk, hvor du kan finde oplysninger om, hvordan du involverer dig i frivilligt arbejde. Du kan også kontakte Jan Vistisen, der er frivillighedskoordinator.