Herlev Gymnasium & HF

Udvikling i fællesskab

×

02

Elevtilbud

Gymnasielivet er andet og mere end fagenes daglige undervisning i 95-minutters moduler. Nedenfor kan du læse om nogle af de andre ting, du vil støde på i dit gymnasieforløb.  Mange af aktiviteterne bliver med stor succes gentaget år efter år, men vi er også meget åbne for idéer til nye aktiviteter.

Musical:

En gang om året bliver der opført en stor musical på Herlev Gymnasium & HF, og vi vil meget gerne have dig med i produktionen. Du kan tage hovedrollen eller en birolle, du kan være med i bandet, stå for udarbejdelse af kulisser, for lyd og lys osv. Alle er meget velkomne,  om du er 1.g’er eller 2.hf’er spiller ingen rolle. Ud over, at du bliver en del af en stor produktion, møder du også elever fra andre klasser. De, der er med i musical på HG, udtrykker altid, at det er som at være en del af en stor familie. Forestillingerne har tidligere både været klassiske musicalforestillinger, omskrevne forestillinger samt forestillinger, som vi selv har skrevet.

Fester:

Årets største fest er gallafesten med den traditionelle lanciers før festmiddagen. Det er den aften, hvor det helt store skrud skal luftes. Det er en særlig aften med afgangseleverne i centrum. Men der er også mange andre fester i årets løb. Eleverne i festudvalget er med til at bestemme temaerne, som kan være alt fra raveparty til discofest. På skolen afholdes der ligeledes vennefester, hvor man kan invitere en ven med til skolens fest. Der er valg til festudvalget i begyndelsen af skoleåret. Det er måske noget for dig?

Fredagscafé:

Ca. 5 fredage i løbet af skoleåret afholdes der café efter skoletid. F.eks idrætscafé, spilcafé og lignende. Caféernes tema og den praktiske gennemførelse klares af et lille udvalg bestående af lærere og elever.

Musikcafé:

2 gange om året afholdes der musikcafé arrangeret af elever. Musikcaféen er en almindelig café, som er piftet op med livemusik. Livemusikken kan være elever fra skolen eller bands fra andre skoler. Men der er også mulighed for at invitere ens eget band til at optræde. Til disse arrangementer er det meget almindeligt, at der deltager gamle elever samt venner udefra. 

Gamle elevers fest:

Den første fredag i november afholdes der Gamle Elevers fest, hvor tidligere elever mødes.

Musikkens venner:

Musikkens venner er for de elever, som har særlige musikbeføjelser. Det er dem, som altid har lov til at komme ned og øve i musiklokalet. Dertil har de medindflydelse på indkøb af instrumenter og lokalets udseende.

Bezzerwizzerturnering:

Skolen deltager hvert år i Politikens store Bezzerwizzerturnering. Her stiller du op med en klassekammerat og dyster i almenviden mod andre af skolens elever på tværs af klasser og årgange. Det er en rigtig hyggelig eftermiddag med gode præmier på højkant.

Frivillig idræt:

Onsdage fra 15:30-18 er der frivillig idræt. På skift er der forskellige idrætsgrene på programmet. Du har dermed mulighed for nogle timers idræt sammen med gode kammerater og med elever fra andre klasser, som du ikke kender endnu. Hvis der er opbakning, stiller vi med hold til de landsdækkende turneringer, hvor vi spiller mod andre gymnasier og HF-kurser. Der arrangeres tillige skoleturneringer i udvalgte idrætsgrene, hvor forskellige hold eller klasser har mulighed for at dyste mod hinanden.

Studieture:

Alle klasser tilbydes at komme på en studietur i 2.g eller 2.HF. Studieturen knytter an til klassens undervisning i flere fag.

Frivilligt arbejde:

Hvis du melder dig til et af disse udvalg, får du først og fremmest mulighed for at sætte dit præg på, hvad der skal ske på skolen. Derudover har du mulighed for at få nye venskaber på tværs af klasser. Som tak for at du tager en tørn som frivillig ved siden af din uddannelse, får du et diplom, du kan vedlægge dit eksamensbevis.