Herlev Gymnasium & HF

Udvikling i fællesskab

×

03

Traditioner

Vi er en skole med fokus på udvikling, og vi hænger ikke fast i gamle traditioner, hvis ikke de giver mening for vores elever. Det er der dog rigtigt mange traditioner, der gør, og vi har nogle faste indslag i løbet af et studieforløb, som de fleste HG-elever vil huske, når de om mange år tænker tilbage på deres gymnasietid.

Fingeraftrykstræet
Når du bliver student hos os, sætter du dit fingeraftryk på et træ, hvor hvert blad udgøres af fingeraftrykket fra studenter. Træet udsmykker væggen for enden af vores store trappe. Det er et billede på, hvordan vi hænger sammen, men at hver enkelt sætter sit aftryk på skolen. Hvert år kommer der fingeraftryk i forskellig farve, og træet bliver år for år mere spraglet og bladrigt.

Bogstavsdage og områdedage
Hvert år har vi flere arrangementer på tværs af klasser. Vi har faste arrangementer på tværs af årgange med samme studieretning, og vi har et arrangement på tværs af klasser inden for hver årgang. Det er med til at skabe samarbejder og sammenhold, der rækker langt ud over den enkelte klasse.

Idrætsdag
Alle klasser på skolen mødes en af skoleårets første fredage til en dyst om at blive klassetrinsmester i udvalgte traditionelle og utraditionelle idrætsgrene. Idrætsdagen afsluttes med café om eftermiddagen.

Gallafest
For mange elever årets højdepunkt, hvor afgangseleverne kommer anstigende i limousiner, der danses lancier og der er fælles spisning for alle elever og lærere i vores idrætshal.

CSI
En ny tradition, hvor alle elever skal bruge en skoledag og deres viden fra naturvidenskabeligt grundforløb til at løse en mordgåde.