Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×
HG elev

Elevbetaling

Vi bestræber os på at være en skole, som alle har råd til at gå på. Der vil dog være en række udgifter i forbindelse med din skolegang.

Vi kræver, at alle vores elever har en bærbar computer. Der er ikke krav til model eller mærke.

Ved skolestart skal man regne med udgifter både til introtur og en såkaldt “servicepakke”. Pakkens pris er 300 kr., som betales via et link på elevens Lectioforside. I forbindelse med introdagene får man nogle af pakkens dele udleveret – eksempelvis Office pakken, som installeres af vores it-folk.  Lidt senere får man også lommeregnerprogrammer installeret, så man ikke skal bruge penge på en lommeregner, og matematiklærerne vil også udlevere formelsamlinger, som eleverne kan skrive i og beholde, når de forlader skolen. Herunder indeholder pakken også fotokopiering og afbestillingsforsikring ved sygdom ifm. studietur. Pakken er obligatorisk og skal betales i løbet af de første 14 dage via et link på vores hjemmeside i et system, der hedder GymElev.
(Det indbetalte beløb refunderes ikke ved skoleskift)

Vi har indført denne pakke for at spare eleverne for en masse penge og for at undgå nogle af de problemer, som tidligere elever har kæmpet med. Eksempelvis computere med out-datet software, der gav problemer til eksamen eller elever, der mistede deres penge, fordi de havde undladt at tegne sygeafbestillingsforsikring. Man kan ikke fravælge enkeltdele af pakken.

Ekskursioner
Ved ekskursioner kører vi med en egenbetaling på max 70 kr.

Studierejser
Vi forventer, at alle vores elever tager med på studietur. For STX-elever ligger studieturen i 2.g i foråret, mens studieturen på HF er i efteråret på 2. HF. På HF kører vi med en max udgift på 3500 kr. for eleverne, og på STX er det 4000 kr.