Herlev Gymnasium & HF

Udvikling i fællesskab

×

01: Videnskab & teknologi

Matematik A, fysik B og kemi B eller Matematik A, fysik A og kemi B

Du har høje ambitioner, og du interesserer dig for naturens og universets store spørgsmål? Du vil gerne fordybe dig i teknologiens rolle i samfundet? Du er god til matematik og naturvidenskabelige fag? Måske tænker du allerede nu på at læse videre inden for naturvidenskab eller inden for det teknologiske område?

Fag og faglige samarbejder
Bliv klogere på naturen, universet og de store naturvidenskabelige spørgsmål. Du vil komme til at arbejde med rumfart, lyd, brokonstruktioner, lægemiddelfremstilling, energi og meget, meget andet. I fysik og kemi laver du eksperimenter og undersøgelser i laboratoriet. Du arbejder også med teorier og modeller, der giver dig en større forståelse for den natur, vi lever i. Matematik giver dig et logisk sprog, der er godt til at beskrive verden med, og de tre fag spiller helt naturligt sammen og giver mange gode samarbejdsmuligheder. Hvordan løser vi miljøproblemer? På hvilken vis formår atomerne i et maleri at vise farver? Hvilken rolle spillede matematisk kryptering under 2. Verdenskrig? Naturvidenskaben giver dig en hel basal indsigt i, hvordan verden fungerer, og det er et godt udgangspunkt, hvis man vil gøre noget ved de problemer, vi står overfor. Vi udbyder både en studieretning med fysik B og fysik A. Vælger du fysik A, så åbner du op for et stærkere samarbejde mellem fagene, og du åbner op for flere videreuddannelsesmuligheder.

Samarbejdspartnere
I både fysik og kemi er der aktiviteter ud af huset. Vi besøger virksomheder og institutioner som f.eks. Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Københavns Universitet samt virksomheder med frontforskning inden for naturvidenskab.

Videreuddannelsesmuligheder
Disse to studieretninger åbner op for rigtigt mange efteruddannelsesmuligheder. Oplagt er selvfølgelig naturvidenskabelige studier på universitetet eller tekniske på f.eks. Danmarks Tekniske Universitet (DTU), men også hele sundhedsområdet med f.eks. lægeuddannelsen er det oplagt at læse videre indenfor.

Med fysik på A-niveau

Se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til. Husk, at du gennem valg af valgfag kan få adgang til endnu flere uddannelsesmuligheder.

Med fysik på B-niveau

Se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til. Husk, at du gennem valg af valgfag kan få adgang til endnu flere uddannelsesmuligheder.

01. STX Studieretninger