Herlev Gymnasium & HF

Udvikling i fællesskab

×

03: Business

Matematik B og erhvervsøkonomi C

Du interesserer dig for, hvordan der bliver tjent penge i Danmark? Du vil gerne forstå mekanismerne i erhvervslivet, og du vil gerne kunne forholde dig kvalificeret til tallene bag pengestrømmene. Du vil gerne have gode muligheder for videreuddannelse, og du ved, at matematik B åbner op for en lang række videreuddannelsesmuligheder?

Fag og faglige samarbejder
I erhvervsøkonomi vil du komme til at arbejde med strategi, økonomi, organisation og afsætning i erhvervslivet. Du vil lære at forholde dig til, hvordan virksomheder kan skabe værdi, og hvilken rolle de spiller i den samfundsmæssige udvikling. Samarbejdet med matematik gør det muligt, dels at forstå og arbejde mere konkret med økonomiske modeller og statistikker, dels at blive i stand til kritisk at kunne vurdere bl.a. mediernes brug – og misbrug – af tal og statistisk materiale. Matematik er også et nødvendigt redskab, hvis man skal forstå nøgletallene i en virksomhed, hvis man skal fremskrive økonomiske udviklinger, hvis man skal vurdere forskellige lånetyper og i mange andre situationer. Matematik er et stærkt redskabsfag, og det styrker din evne til at tænke logisk og abstrakt. Herudover kræver en lang række uddannelser matematik på B-niveau, netop fordi matematik bruges i så mange forskellige sammenhænge.

Samarbejdspartnere
Vi har kontakter i det lokale erhvervsliv, som vi kan trække på. Herudover har vi kontakter til en lang række professionsskoler og erhvervsakademier, der udbyder korte og mellemlange uddannelser. Gennem dette samarbejde vil du kunne få indblik i dine muligheder for videreuddannelse.

Videreuddannelsesmuligheder
Det er selvfølgelig oplagt at læse videre på erhvervsakademiuddannelser (chpBusiness eller KEA), bacheloruddannelserne på CBS eller andre uddannelser inden for det økonomiske område. Matematik B er herudover rigtigt godt at have i mange sammenhænge, da det åbner op for en lang række videreuddannelsesmuligheder. Drømmer du om at blive finansøkonom eller financial controller, er denne fagpakke det rette valg for dig.


Se, hvilke uddannelser denne fagpakke giver adgang til. Husk, at du gennem valg af valgfag kan få adgang til endnu flere uddannelsesmuligheder.

01. STX Studieretninger