Herlev Gymnasium & HF

Udvikling i fællesskab

×

03: Krop og sundhed

Biologi A og kemi B

Du interesserer dig for mennesket som biologisk væsen og for miljø og natur? Du er interesseret i sundheds- og miljøområdet og vil gerne blive klog på de kemiske processer, der foregår overalt og hele tiden – inde i os og i vores omverden?

Fag og faglige samarbejder
Menneskekroppen er i mange situationer genstand for naturvidenskabelige undersøgelser. Når vi går til lægen, måles blodtryk, puls, kemiske stoffer i blodet, lungefunktion osv. Biologi og kemi spiller sammen inden for mange områder. Medicin er kemiske stoffer, der påvirker kroppen på forskellig vis, og spildevand er kemi, der har indflydelse på vores miljø. Generelt spiller fagene biologi og kemi rigtigt godt sammen. Du vil få en indsigt i og forståelse af de grundlæggende biologiske processer på flere niveauer – fra molekyler over celler til individer og videre til økosystemer.

Du vil komme til at arbejde med f.eks.:

  • Sundhed
  • Fødevarefremstilling og fødevarekemi
  • Hvordan behandler vi sygdomme, og hvordan fremstilles lægemidler?
  • Miljøproblemer
  • Genteknologi og genterapi
  • Fosterdiagnostik og bioetiske overvejelser

Samarbejdspartnere
Vi samarbejder med Herlev Hospital og besøger naturvidenskabelige uddannelsesinstitutioner som en naturlig del af undervisningen.

Videreuddannelsesmuligheder
Studieretningen peger selvfølgelig frem mod uddannelser inden for sundhedsområdet. Via dine valgfag kan du tone dit gymnasieforløb i en meget naturvidenskabelig retning, der giver adgang til de naturvidenskabelige studieretninger. Du kan dog også vælge andre valgfag, hvis du ikke er hardcore-naturvidenskabselev.


Se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til. Husk, at du med de mange valgfagsmuligheder kan få adgang til endnu flere uddannelsesmuligheder.

01. STX Studieretninger