Herlev Gymnasium & HF

Udvikling i fællesskab

×

04: Naturvidenskab og idræt

Matematik A, idræt B, biologi B og fysik B

Vil du gerne have, at idræt og bevægelse skal præge din gymnasieuddannelse? Vil du gerne gå i klasse med andre, der brænder for idræt, og vil du gerne være en del af et idrætsfællesskab? Koblingen mellem idræt og naturvidenskab er oplagt, og den giver dig adgang til et meget bredt udbud af videregående uddannelser.

Fag og faglige samarbejder
På denne studieretning er der et generelt fokus på idræt og bevægelse. Med fag som fysik, biologi og matematik kan du naturvidenskabeligt forklare, hvad der ligger bag store sportspræstationer, og du vil få en bred forståelse for den natur, du er en del af. Du kan på denne studieretning kombinere en interesse for idræt med en naturvidenskabeligt præget gymnasieuddannelse, der giver adgang til de fleste tekniske samt natur- og sundhedsvidenskabelige videregående uddannelser.

Introturen vil foregå på en idrætshøjskole, og studieturen vil gå til et sted i udlandet, der byder på særlige muligheder for at dyrke idræt og teste din krop og dine grænser af i naturen. Du vil herudover komme på skitur til Sverige.

Studieretning 02

Samarbejdspartnere
Vi samarbejder med Herlev Hospital og besøger naturvidenskabelige uddannelsesinstitutioner som en naturlig del af undervisningen. Vi har et samarbejde med Fitness World, så du får adgang til træning. Skal du være Team Danmark-elev eller gå på eliteidrætsordning, kan du vælge denne studieretning, men det er også muligt at vælge denne studieretning, hvis du bare er glad for naturvidenskabelige fag og gerne vil gå på en studieretning præget af en idrætskultur.

Videreuddannelsesmuligheder
Studieretningen peger naturligt frem mod uddannelser inden for det naturvidenskabelige område og sundhedsområdet.


Se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til. Husk, at du gennem valg af valgfag kan få adgang til endnu flere uddannelsesmuligheder.

Hvis du er 4-årig Team Danmark-elev, så vil uddannelsen være bygget op på denne måde:

01. STX Studieretninger