Herlev Gymnasium & HF

Udvikling i fællesskab

×

05: Samfund og sprog

Samfundsfag A og engelsk A

Du ønsker at beskæftige med det danske og det internationale samfund, der omgiver dig? Du ved, at i en globaliseret verden er det en nødvendighed at beherske engelsk og have indsigt i engelske og amerikanske samfundsforhold? Du vil gerne styrke dine argumenter gennem en sproglig bevidsthed og ved at beherske både teori og samfundsfaglige undersøgelser?

Fag og faglige samarbejder
På denne studieretning vil du analysere og diskutere samfundsforhold i Danmark og i engelsksprogede lande, og du vil se på og vurdere globale udviklingstendenser. Engelsk er blevet et dominerende sprog på verdensplan, og kulturelt er vi gennem bl.a. populærkulturen meget præget af USA. Hvad betyder valget af Trump egentlig for Danmark, og hvilken effekt vil Brexit få på dansk økonomi? Ved at analysere og arbejde med engelske tekster vil du træne dine sproglige færdigheder og øge dine evner til at forstå andres syn på og udlægning af verden. Med samfundsfag vil du få kendskab til en masse teorier og modeller, der kan bruges til at forklare udviklinger i verden. Du kommer også til at indsamle viden gennem interviews og spørgeskemaer. Du vil generelt få en meget større forståelse for engelsk sprog og kultur og for både engelsktalende samfund og det samfund, vi lever i. Skal du gå på eliteidrætsordning, kan du vælge denne studieretning.

Studieretning 06

Samarbejdspartnere
Vi har tætte bånd til Herlev Kommune, og det giver os mulighed for en lang række samarbejder, hvor du vil opleve politikere og samfundets forskellige institutioner arbejde i praksis. Vi har også kontakt til skoler rundt om i Europa. Vi vil herudover besøge en række virksomheder, institutioner og organisationer, og vi vil trække på fagfolk med kendskab til dansk og international politik.

Videreuddannelsesmuligheder
Studieretningen giver dig mange udviklingsmuligheder. Den peger oplagt frem mod videreuddannelse inden for det samfundsfaglige eller humanistiske område, men også CBS er en oplagt mulighed for videreuddannelse. Vil du være journalist, så er viden om samfundsforhold og sproglig kunnen også stærke kort. Endelig vil du være godt klædt på i forhold til studier i udlandet. Studieretningen kan blive starten på din karriere som samfundsdebattør og -forsker, på en karriere i erhvervslivet eller første skridt på din vej mod statsministerposten.

Oversigt over studieretningen Samfund og sprog

Se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til. Husk, at du gennem valg af valgfag kan få adgang til endnu flere uddannelsesmuligheder.

01. STX Studieretninger