Herlev Gymnasium & HF

Udvikling i fællesskab

×

05: Sundhed

Idræt B og biologi B

Du er interesseret i sundhedsområdet, og du kan lide at dyrke idræt? Du vil gerne udfordre dig selv fysisk, men også vide mere om, hvad der sker i kroppen, når du dyrker idræt. Du vil gerne lave eksperimenter og undersøgelser i laboratoriet, så du bliver klog på, hvordan forskellige biologiske systemer virker?

Fag og faglige samarbejder
Biologi giver dig den basale indsigt i levende organismers levevilkår, deres udvikling og de processer, der er essentielle for deres overlevelse. Du vil komme til at arbejde med genetik, bioteknologi, økologi, biokemi og fysiologi. I samarbejdet med idræt B vil der være et særligt fokus på sundhed. Samarbejdet mellem biologi og idræt vil give dig en udvidet forståelse for anatomi og fysiologi, og du vil få din teoretiske viden fra biologi koblet til praksis. I idræt vil du lære idrætsaktiviteter og -discipliner inden for områderne: boldspil, musik og bevægelse samt klassiske og nye idrætter, og du vil igennem hele forløbet arbejde på at komme i god form. Du vil få en kropsbevidsthed og en viden om, hvilken rolle fysisk aktivitet spiller for menneskers sundhedstilstand. Fagpakken vil give dig en god forståelse for, hvordan kroppen fungerer, og der vil være en god blanding af teori og praksis.

Samarbejdspartnere
Vi er med i eliteidrætsgymnasier.dk, fordi vi har stærke tilbud til eliteidrætselever og Team Danmark-elever. Vi har også et tæt samarbejde med idrætsklubberne i Herlev og omegn, hvilket giver os gode muligheder for at trække på deres faciliteter og ekspertise. Vi har en samarbejdsaftale med Herlev Hospital, som bl.a. giver os mulighed for at lave fysiske test m.m., men som også giver os mulighed for at få indblik i en række jobfunktioner inden for sundhedsområdet. Vi har herudover kontakt til en række korte og mellemlange videreuddannelsesinstitutioner, som vi vil trække på i projekt-praktikforløbene.

Videreuddannelsesmuligheder
Er du interesseret i uddannelser som fysioterapi, ergoterapi eller sygeplejerske, så er denne fagpakke den oplagte, men den peger også frem mod andre uddannelser inden for sundhedsområdet. Vil du gerne være idrætslærer og naturvidenskabslærer i folkeskolen, så er det også oplagt med denne fagpakke.

Er du Team Danmark-elev, så vil forløbet se sådan her ud:

Se, hvilke uddannelser denne fagpakke giver adgang til. Husk, at du gennem valg af valgfag kan få adgang til endnu flere uddannelsesmuligheder.

01. STX Studieretninger