Herlev Gymnasium & HF

Udvikling i fællesskab

×

06: IT og multimedier

Mediefag B og informatik C

Du er interesseret i de digitale medier og deres rolle i samfundet. Du kan lide at arbejde praktisk, innovativt og kreativt. Du vil gerne lære at programmere, optage film, redigere og lave din egen hjemmeside. Du vil gerne vide mere om spil, film, tv-serier og multimedier. Med fagpakken IT og multimedier får du opøvet kompetencer, der er essentielle, hvis du vil præge fremtidens digitale virkelighed.

Fag og faglige samarbejder
Kommunikation foregår i stigende grad på forskellige multimedieplatforme – fx youtube og facebook – hvor både firmaer, politikere og private bombarderer os med brands, budskaber og block-busters. Med denne fagpakke får du indblik i mødet mellem mennesker og de digitale medier – både som bruger, som afsender og som programmør af digitale platforme.

IT og mediefag er begge praktiske, innovative og kreative fag, der i denne fagpakke indgår i et samarbejde med dansk og samfundsfag, der ser film, tv og de digitale medier i et større perspektiv og supplerer med teoretiske tilgange. Vælger du desuden matematik på b-niveau, så er du klar til uddannelsen som datamatiker.

Samarbejdspartnere
Vi har kontakter til biografer og produktionsselskaber i København samt DR og TV2. Her vil du opleve, hvordan professionelle arbejder med produktion og distribution af de film og tv-udsendelser, vi ser i biografen eller hjemme i sofaen.

Videreuddannelsesmuligheder
Denne fagpakke klæder dig på til at arbejde i mediebranchen. Det kan være som webdesigner, datamatiker, programmør, filmfotograf, klipper, producer eller IT-teknolog.

Har du ideen til afløseren for Fortnite eller Spotify, så er du med denne fagpakke klar til at programmere, brande og lancere dit eget bidrag til den digitale verden.

Se, hvilke uddannelser denne udvidede fagpakke giver adgang til. Husk, at du gennem valg af valgfag kan få adgang til endnu flere uddannelsesmuligheder.

01. STX Studieretninger