Herlev Gymnasium & HF

Udvikling i fællesskab

×

09: Musikretninger

Musik A og engelsk A eller musik A og matematik A

Du brænder for musik? Du vil gerne både selv spille og analysere andres numre? Del din glæde for musik med skolens andre elever ved forårs-koncerter, musikarrangementer og lignende. Indspil dine numre i vores lydstudie. Lær at analysere den musik, du godt kan lide og prøv at arbejde med musik, du ikke bryder dig om.

Fag og faglige samarbejder
Vi har to studieretninger med musik. Du kan vælge at se musikken i lyset af matematik eller engelsk. At musiske rytmer har meget med matematik at gøre, tænker du måske ikke lige over, men 1/4, 1/8 og 1/16 er jo ren matematik, og musik har en fysisk side med lydbølger osv., som der også er meget matematik i. Få indsigt i matematikken i musikken ved at vælge studieretningen med musik og matematik. Du kan også vælge at se musikken som et kunstnerisk udtryk og som en del af et bestemt samfund. Ved at vælge musikstudieretningen med musik og engelsk får du redskaberne til at analysere musik som et kunstnerisk udtryk og til at sætte det i relation til kulturen i et bestemt samfund. Du kunne f.eks. arbejde med punkmusikkens gennembrud i 1970-80’ernes England eller med grunge fra USA omkring 1990.

Studieretning 10

Samarbejdspartnere
Vi samarbejder med lokale spillesteder, musikskoler og -arrangører, og du vil få et forløb med en professionel musiker som en del af dit forløb.

Videreuddannelsesmuligheder
Studieretningerne med musik peger selvfølgelig frem mod videreuddannelse inden for det kreative/kunstneriske område. Vælger du studieretningen med matematik på A-niveau, så åbner du op for økonomiske, tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, mens studieretningen med engelsk peger frem mod det humanistiske område eller mod studier i udlandet.

Musik og matematik

Se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til. Husk, at du gennem valg af valgfag kan få adgang til mange flere uddannelsesmuligheder.

Musik og sprog
Oversigt over studieretningen Musik og sprog
Se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til. Husk, at du gennem valg af valgfag kan få adgang til mange flere uddannelsesmuligheder.

01. STX Studieretninger