Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Bioteknologi

Matematik A, Bioteknologi A og Fysik B

Bioteknologi er for dig, der vil have mulighed for at hjælpe andre med at få et bedre liv – både i forhold til sundhed og i forhold til miljø og klima.

I denne studieretning arbejder du med bioteknologi, som kombinerer fagene biologi og kemi. Du opnår faglig indsigt til at kunne belyse og handle på aktuelle naturvidenskabelige og sundhedsrelaterede problemstillinger. Du oplever, hvordan matematik styrker din logiske sans og giver dig gode redskaber i arbejdet med naturvidenskab.

Vi arbejder blandt andet med bakterier, gensplejsning, genregulering, hormonforstyrrende stoffer, diagnosticering af sygdom, behandling af kræft og fremstilling af medicin. Vi beskæftiger os også med nanoteknologi, stråling og scanning.

IMG_5008

Eksempler på særlige aktiviteter på studieretningen

  • Fagligt relevante studieretningsture.
  • Besøg på Herlev Hospital.
  • Besøg på bioteknologiske virksomheder.
  • Besøg på museer og institutioner som f.eks. Københavns Universitet (KU).
  • Foredrag.
  • Faglige besøg i Tivoli.

Bioteknologi åbner op for rigtigt mange uddannelser. Det er oplagt at studere videre inden for det bioteknologiske felt, ligesom du vil være godt rustet til videreuddannelse inden for sundhedsområdet og øvrige naturvidenskabelige fag. Du kan også læse økonomi og jura. Viden inden for de naturvidenskabelig fag er generelt efterspurgt på arbejdsmarkedet.


Se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til
Matematik A, Bioteknologi A og Fysik B.