Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Miljø og sundhed

Biologi A og Kemi B

Miljø og sundhed er for dig, der interesserer dig for de biologiske og kemiske mekanismer i mennesket samt for vores miljø og natur.

I denne studieretning får du en større forståelse for de kemiske processer, der foregår i kroppen og i vores omverden. Du får indsigt i, hvordan biologi A og kemi B er fag, som er tæt forbundne. Du oplever, hvordan de i kombination giver en dybere forståelse for naturens fænomener og naturvidenskabelige problematikker.

Vi arbejder blandt andet med behandling af sygdomme, lægemiddelfremstilling, genteknologi, kost og sundhed, økologi, fødevarekemi og miljøproblemer.

Eksempler på særlige aktiviteter på studieretningen

  • Fagligt relevante studieretningsture.
  • Virksomhedsbesøg.
  • Besøg på museer og institutioner som f.eks. Københavns Universitet (KU).
  • Foredrag.
  • Faglige besøg på f.eks. Den Blå Planet og Zoologiske Have.

Vælger du Miljø og sundhed vil det være oplagt efterfølgende at tage en uddannelse inden for sundhedsområdet som f.eks medicin (lægevidenskab) eller farmaceutuddannelsen. Denne studieretning giver også adgang til naturvidenskabelige studier på universitetet eller på Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Vær opmærksom på, at mange naturvidenskabelige uddannelser kræver matematik på A-niveau og evt. fysik på B-niveau. Disse niveauer kan du tilvælge via valgfag.

Se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til
Biologi A og Kemi B.