Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Musikretninger

Musik A og Matematik A eller Musik A og Engelsk A

Disse studieretninger er for dig, der brænder for musik. Du vil gerne dele din passion med andre og arbejde med, hvordan vi udtrykker os og kommunikerer gennem tekst og lyd.

I denne studieretning får du en dybere forståelse for musik på tværs af genrer og stilarter. Du lærer at læse noder og spille på forskellige instrumenter, og du får indsigt i musikteori. Du kommer til at optræde til koncerter og får mulighed for at indspille din musik i skolens lydstudie. I studieretningen med musik og matematik oplever du, hvordan matematik bidrager til at forstå klang og rytme, så du får kompetencer til at arbejde med musikkens struktur. Med engelsk udvider du dit kendskab til engelsktalende landes litteratur, kultur og samfund.

Vi undersøger blandt andet, hvordan ældre og nye sangskrivere samt komponister skaber deres musik. Vi arbejder med lydbølgernes svingninger i musikken og udforsker musikkens delelementer. I samarbejde med engelsk vil du opleve, hvordan sproglig og musikalsk analyse giver en bredere forståelse af den kultur og det samfund, som musikken er en del af. Det kunne f.eks. være punkmusikkens gennembrud i 1970-80’ernes England.

Eksempler på særlige aktiviteter på studieretningen

  • Fagligt relevante studieretningsture.
  • Aktiv deltagelse i musikarrangementer som f.eks. koncerter og musicals.
  • Samarbejde med lokale spillesteder, musikskoler og -arrangører.
  • Workshops med professionelle musikere og producere.

Studieretninger med Musik A peger frem mod videregående uddannelser inden for det kreative og kunstneriske område som f.eks. musikvidenskab (med adgangsprøve). Vælger du studieretningen med Matematik A, åbner du for økonomiske, tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Studieretningen med Engelsk A giver adgang til humanistiske og sprogvidenskabelige uddannelser.

Musik og matematik

Musik og sprog
Oversigt over studieretningen Musik og sprog

Se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til
Musik A og Matematik A og Musik A og Engelsk A.