Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Naturvidenskab og idræt

Matematik A, Idræt B, Biologi B og Fysik B

Naturvidenskab og idræt er for dig, der interesserer dig for idræt, hvordan kroppen fungerer, og hvordan du kan optimere dine idrætspræstationer.

I denne studieretning får du indsigt i naturvidenskabelige forklaringer på sportspræstationer og arbejder med idrætsfysiologiske undersøgelser. Du opnår en øget kropsbevidsthed gennem en teoretisk og praktisk tilgang til krop og sundhed. Du kan på denne studieretning kombinere din interesse for idræt med naturvidenskab.

I biologi arbejder vi med blandt andet genetik, fysiologi og kost og sundhed. I idræt optimerer du dine idrætsfaglige kompetencer og får en teoretisk indsigt i, hvordan kroppen fungerer og præsterer under aktivitet. Der er også fokus på mentaltræning. Du vil opleve, hvordan matematik giver dig gode redskaber i arbejdet med studieretningens øvrige fag.

Studieretning 02

Eksempler på særlige aktiviteter på studieretningen

  • Fagligt relevante studieretningsture som f.eks. skitur.
  • Besøg på Herlev Hospital.
  • Virksomhedsbesøg.
  • Besøg på museer og institutioner som f.eks. Københavns Universitet (KU).
  • Foredrag om f.eks. kostvaner.
  • Faglige besøg på Eksperimentarium og i Tivoli.

Særligt for denne studieretning

  • Morgentræning tirsdag og torsdag – enten i egen klub eller via gratis medlemskab af Fitness World.
  • Skal du være Team Danmark-elev eller gå på eliteidrætsordning, kan du vælge denne studieretning, men du behøver ikke at være eliteidrætsudøver for at vælge den.

Hvis du er 4-årig Team Danmark-elev, så vil uddannelsen være bygget op på denne måde:

Naturvidenskab og idræt åbner for rigtigt mange uddannelser som f.eks. naturvidenskabelige studier på universitetet eller Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Inden for sundhedsområdet giver studieretningen adgang til blandt andet idrætsstudiet, medicin (lægevidenskab) og farmaceutuddannelsen. Du kan også læse økonomi og jura. Arbejdsmarkedet efterspørger generelt viden inden for de naturvidenskabelige fag.

Se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til
Matematik A, Idræt B, Biologi B og Fysik B.