Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Samfundsvidenskab og engelsk

Samfundsfag A og Engelsk A

Samfundsvidenskab og engelsk er for dig, der vil mestre engelsk på højt niveau og er interesseret i samfundet omkring dig – både i Danmark og ude i verden.

I denne studieretning lærer du at analysere og diskutere samfundsforhold i Danmark og i engelsksprogede lande. Du får en forståelse af globale konflikter og lærer om betydningen af internationalt samarbejde.

Vi analyserer og fortolker engelske tekster og træner sproglige færdigheder. Samtidig bliver du dygtig til at forstå andre verdensopfattelser og samfundsstrukturer. Vi undersøger, hvordan sprog skaber virkelighed, og hvordan litteraturen påvirker samfundet og afspejler normer og værdier.

Studieretning 06

Eksempler på særlige aktiviteter på studieretningen

  • Fagligt relevante studieretningsture.
  • Deltagelse i English Speaking Unions debatkonkurrence og International Language Competition.
  • Deltagelse i Ungdommens Folkemøde.
  • Samarbejde med Københavns Universitet og andre uddannelses- og kulturinstitutioner.
  • Besøg på virksomheder, institutioner og organisationer, der kender vigtigheden af den sproglige samfundsmæssige forståelse.

Samfundsvidenskab og engelsk åbner for rigtigt mange uddannelser inden for samfundsvidenskab og humaniora, f.eks. sprog, sociologi, antropologi, kulturformidling, retorik samt økonomi- og kommunikationsstudier. Husk, at du gennem valgfag kan få adgang til endnu flere uddannelsesmuligheder.

Oversigt over studieretningen Samfund og sprog

Se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til
Samfundsfag A og Engelsk A.