Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Samfundsvidenskab og matematik

Samfundsfag A og Matematik A

Samfundsvidenskab og matematik er for dig, som er interesseret i opbygningen af vores samfund og de samfundsmæssige udfordringer, verden står over for i dag.

I denne studieretning får du en bredere forståelse for det samfund, vi lever i. Du lærer at analysere og diskutere sociale, økonomiske og politiske forhold i Danmark og resten af verden. Du tilegner dig viden inden for matematik og statistik, som gør dig i stand til at beskrive samfundsudviklinger og forholde dig kritisk til mediernes brug af statistisk materiale.

Vi arbejder blandt andet med at analysere data som f.eks. opinionsundersøgelser og økonomiske modeller og får indsigt i, hvordan matematiske beregninger anvendes i adskillige samfundsrelevante beslutningsprocesser. Vi lærer om argumentationsteori og at debattere sagligt.

Eksempler på særlige aktiviteter på studieretningen

  • Fagligt relevante studieretningsture.
  • Deltagelse i samfundsvidenskabelige konkurrencer og debatevents.
  • Karrieredag. Du møder tidligere elever, der anvender deres uddannelsesbaggrund i en international sammenhæng.
  • Besøg hos virksomheder, institutioner og organisationer, der bruger matematik og statistik til at opnå samfundsmæssig forståelse.

Studieretningen giver adgang til alle samfundsvidenskabelige studieretninger. Matematik på A-niveau åbner herudover for en lang række studier inden for det økonomiske felt. Kombinationen af samfundsvidenskab og matematik er også et godt udgangspunkt for internationale studier.

Oversigt over studieretningen Samfundsudviklinger og samfundsanalyse
Se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til
Samfundsfag A og Matematik A.