Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Sprog og kultur

Engelsk A, Samfundsfag B og Tysk eller Fransk fortsættersprog A

Denne studieretning er for dig, der brænder for at lære sprog og få indsigt i kultur og samfundsforhold i andre lande.

I denne studieretning lærer du to sprog på højeste niveau. Du arbejder med sprog og kultur, som vi finder i det engelske og tyske eller franske sprogområde. I samfundsfag får du indsigt i samfundsforhold, og hvordan samfundet er indrettet i både Danmark og andre lande. Studieretningen gør dig klar til at forstå og agere i nutidens globaliserede samfund.

Vi arbejder blandt andet med engelsk og amerikansk sprog, kultur og politik. Vi træner sproglige færdigheder og undersøger, hvordan sprog skaber virkelighed, samt hvordan litteraturen påvirker samfundet. I samarbejde med samfundsfag opnår vi indsigt i andre verdensopfattelser og samfundsstrukturer. Vi får viden om teorier og modeller, der giver os mulighed for at forstå og diskutere dansk politik, velfærdsstaten og EU.

Studieretning 11

Eksempler på særlige aktiviteter på studieretningen

  • Sprogdage på tværs af sprog.
  • Deltagelse i English Speaking Unions debatkonkurrence og International Language Competition.
  • Lommefilmfestival.
  • 3g sprogrejser med sprogskole i Tyskland eller Frankrig.
  • Samarbejde med Københavns Universitet og andre uddannelses- og kulturinstitutioner.
  • Besøg på virksomheder, institutioner og organisationer, som kender værdien af sproglig, kulturel og samfundsmæssig forståelse.

Der er efterspørgsel på medarbejdere, der kan tale flere sprog, og det er en eftertragtet kompetence i erhvervslivet. Med denne studieretning kan du læse videre inden for sprog og humaniora på studier som f.eks. medievidenskab, informationsteknologi, natur- og kulturformidling, retorik, antropologi samt økonomi- og kommunikationsstudier.

Oversigt over studieretningen Sprog og samfund

Se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til
Engelsk A, Fremmedsprog A og Samfundsfag B.