Herlev Gymnasium & HF

Udvikling i fællesskab

×
HG elev

Undervisning

Alle dine lærere vil have fokus på at udvikle din faglighed til dens potentiale, og vi præsterer i top i forhold til faglig løfteevne. Er du god vil du derfor kunne blive rigtig god, men har du det sværere i et fag, så vil du med stor sandsynlighed klare dig bedre end forventet. Vi interesserer os for hver enkelt elevs faglige udvikling, og vi tror på, at man lærer bedst i kvalificerede samarbejder og med udgangspunkt i et stærkt klassefællesskab.

Fagligt dygtige lærere
Vi har en stab af universitetsuddannede lærere, der brænder for at formidle deres faglighed og viden til dig og dine klassekammerater. Mange af vores lærere skriver lærebøger til fagene, flere er meget aktive i de faglige foreninger, og vi har generelt et meget høj fagligt niveau. At vi har to uddannelsesformer og elever med blandede faglige forudsætninger gør dog, at ingen af vores lærere er så neddykkede i deres faglighed, at de glemmer, at det er deres job at formidle den og gøre den forståelig for unge mennesker.

Talenttilbud
Vi sender hvert år mange elever afsted med Akademiet for Talentfulde Unge, vi er stærke i forhold til eliteidræt, og vi har en lokal elevtalentgruppe. For de idérige, så tilbyder vi også forløb med Sciencetalenter. Vi er også stolte af flere år i træk at have flere elever med i finalen for Unge Forskere.

Læring gennem samarbejde og i fællesskaber
Vi ved, at et dårligt klassefællesskab skaber et dårligt læringsmiljø, og det tager vi ansvar i forhold til. Vi oplever også, at læring gennem samarbejder giver essentielle kompetencer i forhold til et fremtidig jobmarked, men det giver også bedre faglige præstationer. Dette betyder, at du som elev hos os vil:

 • indgå i et fagligt makkerskab i starten af 1g
 • gennemgå et classbuilding-forløb med din klasse
 • møde lærere, der arbejder sammen og mødes jævnligt
 • opleve sammenhæng i den undervisning, du modtager
 • samarbejde på tværs af klasser og få et stort fagligt/socialt net-
  værk
 • indgå i samarbejdsrelationer ud af huset
 • nå et højere fagligt niveau, end hvis lærere og elever arbejdede
  alene