Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Valgkamp: Stor valgdebat på HG med seks folketingskandidater

2. og 3. års eleverne fik i formiddags mulighed for at stille skarpe og kritiske spørgsmål, da seks politikere kom til Herlev Gymnasium og HF, for at fremlægge deres politik. Tilstede var politikerne Stina (Enhedslisten), Serdal Benli (SF), Christina Rittig Falkberg (Radikale Venstre), Kim Valentin (Venstre), Claus Bøg Svenningsen (Nye Borgerlige) og Magnus von Dreiager (Konservative). Til at holde stram snor i politikernes iver for taletid, stod André Papineau Gottleib fra 3.b.

Især klima stod på dagsordenen i salen, hvor der livligt blev diskuteret.

Hvordan bidrager politikerne til et grønnere klima, når nu I producerer så mange valgplakater?” var det første spørgsmål fra en af eleverne. Stina lagde hovedet på blokken og fremlagde, at det koster planeten 3 ton CO2 og producere 1.000 plakater. Dog svarede Serdal Benli, at mange politikere genanvender valgplakater, mens Kim Valentin bød ind med, at flere får produceret deres valgplakater i delvist genanvendt materiale.

Derudover stillede eleverne sig også kritisk overfor politikernes finansering af de forslag, som de kom med. “Hvor skal pengene komme fra?” lød det fra salen. Til det faldt debatten på nedlukning af jobcentrene, en strammere fordeling af offentligemidler, herunder et forslag om at sløjfe S.U. og CO2 afgifter på landbruget.

Eleverne gik fra auditoriet klogere på at diskutere politik, og måske fik nogle af dem også vished om deres eget politiske ståsted. Om du stemmer rødt eller blåt, så ønskes du et rigtig godt Folketingsvalg 1. november.