Herlev Gymnasium & HF

Nærhed, faglighed, fællesskab

×

Vi kan blande fedt og vand

Lav en chokolademousse. Men brug kun vand og chokolade. Æg er bandlyst! En umulig opgave, vil mange mene. Fedt og vand kan jo ikke blandes. Men der skal mere til at slå eleverne på skolens kemihold ud.

De arbejder nemlig ud fra en science-orienteret undervisningsmetode, der kaldes ”Engineering”. Det er skolens naturfagslærere, der har udviklet metoden i samarbejde med alliancen ”Engineer the Future”, der bl.a. består af teknologistærke virksomheder som Novo Nordisk, Ørsted og Mærsk. Målet med metoden og samarbejdet er at løfte den teknologiske dannelse i gymnasiet og få flere til at søge mod de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelser.

Lykkedes det så kemiholdet at kreere mousser på vand og chokolade? Det gjorde det. Eleverne kom frem til, at chokolade indeholder en emulgator, der kan erstatte æg som bindemiddel og få chokoladefedt og vand til at blande sig.

Velbekomme til holdet!